Allerlei

De bouw van een huis stopt natuurlijk niet bij de keuze van de juiste gevelstenen, dakpannen of isolatie.

Zo dient het perceel eerst bouwrijp gemaakt te worden en zal de grondwerker aan de hand van het bouwraam, het gat uitgraven voor de kelder en de funderingen. Voor de stevigheid van de funderingen en de vloerplaat is het zeer belangrijk dat de juiste betonsoort wordt gebruikt.

Vroeger werd er meestal een kelder onder het huis geplaatst. Nu zien veel bouwers van het concept af omwille van de kostprijs en omdat het niet evident is om het water volledig buiten te houden. Meestal wordt een kelder gemetseld. Hierbij kan men gebruik maken van betonblokken, bakstenen of andere bouwstenen. Tegenwoordig bestaat ook de mogelijkheid voor het plaatsen van een prefabkelder. Een kelder kan ook ter plaatse gegoten worden.

Als de kelder of kruipkelder gemetseld is, worden de vloerelementen geplaatst. Betonnen vloerelementen zijn in de woningbouw meest gebruikelijk. Hiervoor beschikt Kerkstoel Bouwmaterialen NV over speciale vrachtwagens om deze te plaatsen. Bij een renovatie opteert men vaak voor het systeem van voorgespannen balken en vulpotten. Deze zijn lichter en gemakkelijker manipuleerbaar. In geval van een grote vloeroppervlakte kan men ook opteren voor breedvloerplaten. Deze zijn breder dan de gewone betonnen vloerelementen.

Eenmaal de vloerelementen geplaatst kan men starten met het metselen van de gelijkvloers, welke op zijn beurt de vloer van de eerste verdieping zal ondersteunen, enz…

Voor de stevigheid van de muur is de kwaliteit van de mortel van belang. Deze moet ervoor zorgen dat de bakstenen aan elkaar hechten en de belasting over de totale oppervlakte van de voegen wordt verdeeld.

Voor het metselen van het binnenspouwblad en binnenmuren gebruikt men meestal snelbouwstenen. Er zijn veel verschillende merken en formaten. Buiten de traditionele bakstenen, kan je ook nog opteren voor kalkzandsteen, cellenbeton, gipsblokken, etc.

Enkele foto’s

Als we het over de gevel hebben, denken we onmiddellijk aan bakstenen, betonstenen, bepleistering, maar er zijn nog tal van mogelijkheden. Er bestaan verschillende plaatmaterialen die met behulp van schroeven tegen de gevel kunnen worden bevestigd.

Het dak vorrmt de grootste bescherming tegen regen en koude. Daarom is een juiste isolatie onontbeerlijk. Hierbij kan men opteren voor de plaatsing van een onderdak. Ook bestaat de mogelijkheid om dakelementen aan te brengen. Het grote voordeel is dat je 5 handelingen in één keer uitvoert. Deze dakelementen omvatten immers een bevestiging voor de panlatten, een onderdak, een dragende structuur, een isolatielaag en een afwerking aan de binnenzijde.

Renovatiewerken : gyprocwerken, vloerwerken, pleisterwerken, binnen

Kerkstoel Bouwmaterialen is dankzij haar jarenlange ervaring in bouwmaterialen geëvolueerd naar de bouwpartner voor zowel ruwbouw als interieurbouw.

Wij kunnen u desgevallend verschillende oplossingen aanbieden voor al uw interieurbouwprojecten, gaande van gyprocwerken, pleisterwerken en vloerwerken tot binnenschrijwerk met name dressings, maatkasten, binnendeuren, trappen, parket, laminaat, keukens, sfeerhaarden en zo veel meer….

Hieronder vindt u enkele categorieën van het ruwbouwproces terug.