Dakpannen

Als dakbedekking hebt u de keuze uit verschillende mogelijkheden.

Enerzijds kunnen dakpannen worden gemaakt uit beton of klei. Zowel bij betonnen als bij keramische dakpannen heb je de keuze tussen verschillende formaten en kleuren. Kerkstoel Bouwmaterialen werkt hiervoor samen met verschillende fabrikanten zoals Eternit, Imerys, Monier, Koramic, Terreal, Woestelandt, Nelskamp,… Kerkstoel Bouwmaterialen heeft de exclusieve import van LFTB – tegelpannen uit Frankrijk.

Bij leien wordt er een onderscheid gemaakt tussen natuurleien en kunstleien. Beide hebben een quasi onbeperkte levensduur. Daar waar natuurleien een natuurproduct is, worden kunstleien vervaardigd uit vezelcement. Bovendien heeft Kerkstoel Bouwmaterialen de exclusieve import van de Castrelos natuurleien uit Spanje. Voor deze leien leveren wij een certificaat van homologatie onder het nummer ATG-H572.

Sinds mei 2005 verzorgen wij tevens de verdeling van de Samaca leien. Kerkstoel Bouwmaterialen heeft zich reeds geruime tijd gespecialiseerd in dakbedekkingsmaterialen en heeft een uitgebreid gamma op stock.

U treft zowel betonnen als keramische dakpannen aan in de toonzaal van Kerkstoel Bouwmaterialen als natuurleien en kunstleien.

Enkele foto’s

Golfplaten worden vooral gebruikt voor utiliteitsbouw, maar kunnen ook toegepast worden in de woningbouw. Ze kunnen op elk type van dak gelegd worden, ook op daken met een zwakke helling.

Bij dakramen kan je kiezen tussen uitzetramen en kantelramen. Belangrijk voor dakramen is dat ze op de juiste hoogte worden geplaatst. Om de precieze grootte van het dakraam te bepalen in functie van de dakhelling en de oppervlakte van de kamer, kan je gebruik maken van tabellen die de fabrikanten ter beschikking stellen.

Enkele merken uit ons assortiment:

  • Eternit
  • Imerys
  • Monier
  • Koramic
  • Terreal
  • Woestelandt
  • Nelskamp

Hieronder vindt u enkele categorieën van het ruwbouwproces terug.