Bij de realisatie van je badkamer komt heel wat bij kijken.

De badkamer is een van de meest gebruikte ruimtes van het huis. De keuze van het materiaal en de juiste opstelling zijn zeer belangrijk voor het comfort. Bij de keuze van het materiaal laat je je daarom best begeleiden door een professioneel team.

Wat is belangrijk bij de keuze van het meubilair?

Het badkamermeubilair moet bestand zijn tegen een hoge vochtigheidsgraad.
Je kan kiezen voor één meubel met geïntegreerde wastafel, spiegel en kasten, maar je kan ook met aparte stukken werken. Je kan ook de wastafel inbouwen in het meubel, de wastafel er boven op plaatsen of de wastafel als onderbouw onder een composiet of natuurstenen tablet laten plaatsen.
Wil je onder de wasbak bergruimte? Dan kan dit in een open ruimte, kasten of laden.
Vergeet wel niet de nodige afvoersystemen te voorzien.
Er zijn verschillende breedtes van wastafels beschikbaar. Deze worden meestal tussen een hoogte van 87 tot 95 centimeter geplaatst vanaf de vloer gemeten.
Heb je nog meer opbergruimte nodig, dan kan je een extra kolomkast voorzien of een ander modulair systeem.
Spiegels zijn ook een belangrijk onderdeel van de badkamer. De trend is om steeds grotere spiegels te plaatsen tegen de wand of om deze spiegels te integreren in spiegelkasten, die dan ook ineens voor extra opbergruimte zorgen. Een goede verlichting van de spiegel is cruciaal en hiervoor gebruiken we nu steeds ledverlichting. Er kan hierbij gekozen worden voor directe verlichting op de spiegel, die het meeste licht geeft. Of de verlichting kan links en rechts of van boven of rondom de spiegel worden ingewerkt, direct of indirect. In de toonzaal van Kerkstoel sanitair vind je de verschillende mogelijkheden terug.

Wat voor type lavabo verkies je?

Je hebt hierbij de keuze uit rond, ovaal, rechthoekig of vierkant en dit in verschillende groottes.

Kies je voor een diepe kuip of hou je meer van de platte uitvoering. Bij deze keuze kan je best rekening houden met het gebruikscomfort. Ondiepe lavabo’s maken namelijk sneller spatten. Kies je voor rechte en scherpe of afgeronde hoeken.

Lavabo’s kunnen uit verschillende materialen bestaan. Hierbij heb je de keuze tussen keramisch, kunststof/mineraalmarmeren, corian, plaatstaal, composiet of natuursteen.

Wens je een bad te installeren?

Dan heb je de keuze tussen een inbouw of vrijstaand bad.

Het bad neemt vaak de centrale plaats in van de badkamer en is daarbij dé plek waar je rustig wil relaxen.
Wanneer je opteert voor een vrijstaand bad kun je dit in een hoek, naast een muur of in het midden van de badkamer plaatsen. Samen met de interieurarchitecte bepalen we de geschikte plaats.
Het voordeel van een ingebouwd bad is dat je minder plaats nodig hebt. Voor de bekleding geeft onze interieurarchitecte advies zodat dit past in het geheel van de badkamer.

Ook bij baden heb je de keuze uit ovale of hoekige baden en heb je lengtes van 150 tot 190 centimeter en dit tussen 70 en 90 centimeter breed.

Heb je soms moeite om over de rand van het bad te stappen? Dan heeft Kerkstoel de oplossing ! Sinds enkele jaren is Kerkstoel verdeler van het Twinline bad, dit is een combinatie van bad en douche. Via een deurtje stapt u in het bad en kan u kiezen of u een bad neemt dan wel een douche. Nieuwsgierig? Kom dan het bad bewonderen in onze toonzaal.

De meest gebruikte materialen voor een bad zijn kunststof acryl en geëmailleerd plaatstaal. Plaatstaal heeft als nadeel dat het snel de warmte van het water verliest. Acryl voelt warmer aan en is in de massa gekleurd zodat beschadiging minder snel zichtbaar is.
De nieuwste trend bij de vooral de vrijstaande baden is Solid Surface/Corian. Ook is het mogelijk om de baden in andere kleuren te verkrijgen dan het standaard wit.

Wens je een bad te installeren?

Hou je liever van een douche, dan heb je de keuze uit allerlei soorten en maten.

Traditioneel bestaat een douche uit een douchebak. Ook hier wordt meestal gekozen uit geëmailleerd plaatstaal of kunststof acryl. Er zijn echter nog andere mogelijkheden zoals novosolid, softfloor, satin floor, natuursteen of composiet.
Douchebakken bestaan in verschillende vormen en afmetingen met als meest voorkomende breedtes : 80 – 90 of 100cm en lengtes : 90 – 100 – 120 – 140 – 160 of 180cm.

Steeds vaker wordt er gekozen voor inloopdouches, waarbij de badkamervloer doorloopt in de douche en dit gecombineerd wordt met een douchegoot. Onder het douchevlak wordt er een speciale folie aangebracht die zorgt voor de waterdichtheid van uw douche. Ook bij de keuze van de tegel is het belangrijk dat je kiest voor een waterbestendige tegel die eveneens de gladheid wat afremt.

Wil je een inloopdouche, dan bekijken we de technische haalbaarheid. Bij een verbouwing is het vaak noodzakelijk om met een klein opstapje te werken van een paar centimeter, zodat we de afvoer afwaterend kunnen leggen.

De wanden van de douche bestaan uit een gemetste wand met tegels en/of glas, acryl panelen, softwall panelen of satin wall panelen. Ook de wanden van de inloopdouche moeten waterdicht zijn. Hiervoor gebruiken we eveneens een speciale folie.
De wanden van de klassieke douche zijn meestal gemetst en betegeld: één zijde bestaat dan uit een deur.
Een inloopdouche heeft geen douchedeur en zijn daarom doorgaans ruimer dan gewone douches.
Betreft het glas van de douchedeuren/glazen wanden kan er gekozen worden voor helder glas, waardoor de badkamer ruimer lijkt of voor volledig mat glas of voor een gezandstraalde band in het midden van de deur/glazen wand. Of er kan op maat een gezandstraalde tekening gekozen worden.

Naast de douchebakken en inloopdouches zijn er ook douchecabines waarbij de douchebak en de wanden één geheel vormen. Ook een geïntegreerde stoomcabine behoort tot de mogelijkheid.

By | 2017-08-28T17:25:54+00:00 August 28th, 2017|Ongecategoriseerd|